HOVEDSPONSOR OG 1. PRÆMIESPONSOR FOR MLF’s ØRREDDAGE 2017

2. – 8. PRÆMIESPONSORER :

HOVEDSPONSOR:

apr 152014
 

Der var ingen tvivl om, at de syv deltagere på denne foreningstur havde set frem til og glædet sig længe til denne dag. Dagen hvor bilerne var pakket og tanket med drømme og forventninger i blodet. Kursen var sat mod den sydlige del af Fyn. Sommerhuset ventede og så i virkeligheden lige så godt ud som på billederne. Hele 120 kvadratmeter sommerhus bygget i 2013 med dejlige værelser, to badeværelser, opvaskemaskine, tv med parabol og sidst men ikke mindst internet. Så kunne jo vi holde os opdateret med alt.!

Midt på eftermiddag tirsdag var alle ankommet og efter fordeling af værelser, blev fiskepladserne studeret i Havørredguiden for Fyn – 117 Fine Fynske Fiskepladser. På grund af den lidt heftige vind blev en plads nær sommerhuset udset og til alt held, var vandet fint og godt efter forholdene. Da Hans Jørgen og undertegnede skulle stå for aftensmaden, blev vi hjemme og forberedte det. Det faste tidspunkt for aftensmaden blev aftalt og holdt alle dagene til klokken 19.30. Denne aften stod menuen på glaseret hamburgerryg med flødestuvede kartofler og grønt. Det var en flok glade lystfiskere, der senere troppede op til aftensmad. De havde alle mærket fisk og det måtte siges at være en god start.!

Næste dag artede vejret sig til den bedre side og et væld af andre pladsmuligheder åbnede sig. Der var mange fine pladser og de lå som perler på en snor. Den sydfynske kyst var meget anderledes, end det vi var vant til fra Limfjorden. Utrolig dybt tæt på land mange steder, stenede strande, masser af blæretang, der skjulte stenene og endnu større sten længere ude. Vadning var en udfordring nogle steder især for fluefiskerne. Men denne åbne og vilde kyst osede også langt væk af havørreder og gjorde, at man i hvert kast troede på den store fisk.!

Som sagt blev der åbnet op for flere steder med det dejlige vejr og sommerhuset lå perfekt. Områder som Bøjden, Sønderhjørne, Helnæs, Knolden, Sønderby Klint og Svelmø blev udforsket. Faktisk blev der fanget, mærket eller set fisk på alle de nævnte pladser. En fin lille ”bagerumsplads” var Kalvøre, der også vristede nogle havørreder af sig. Eneste dårlige ting der var at sige den aften, var en mand på cykel, der kom for at lufte sine to hunde. En labrador og en gravhund. Hunde, om nogen, med ”jagt i næsen”. Hundene løb frit omkring og morede sig, som nu hunde gør, når de kan strække benene. Manden gik en rundtur langs spidsen og da han kom hen til Hans Jørgen skulle hunden pludselig ”hente pind” i vandet.! Hele to gange smed han en stor pind ud få meter ved siden af, hvor der blev fisket. Der efter spurgte han oven i købet, om det mon skræmte fiskene væk.! Men vedkomne havde i hvert fald heller ikke læst (forstået)det store infoskilt opsat af Faaborg – Midtfyn kommune og DOF vedr. området, samt hvornår hunde skulle holdes i snor – nemlig fra 1. april.!

Naturen i øvrigt var smuk med et utal af stendiger rundt i landskabet. Rapsmarkerne var længere fremme i blomstringen end på Mors og de mange stråtækte bindingsværkshuse prydede indtrykket. Dyrelivet var sammenlignet med Mors også anderledes. Harerne hoppede nærmest konstant rundt om huset og en morgen så vi hele fem harer bagefter hinanden. Fasanen gik også forbi og kiggede ind. Torben, Niels og Ole kom tæt på en snog en af dagene og fik synligt bevis fra mødet. Var selv så heldig, at finde en flot forstening. Venter spændt på at høre, hvad det er.

Med hensyn til fiskeriet blev det til en af de bedste ture. Hele 74 havørreder bed på krogen. For Hans Jørgens og mit vedkomne skete det på flue og for de andre med kystwobler, blink og gennemløber. Carsten og Mark fiskede meget intenst og tilsammen fik de omkring de 45 fisk. Blot 14 havørreder var under målet og ellers lå de på op til 57 centimeter og var spejl blanke.! Havørrederne havde haft reje, kutling, tangloppe og tobis på spisesedlen.

Apropos spisesedlen. Vi skiftedes til at lave mad og de efterfølgende dage, blev der serveret mørbradgryde med ris, bådkartofler og grønt, krydret kyllingebryst i fad med ris og flutes, bøf med baconsvøb, bløde løg og kartofler med brun sovs og om lørdagen oksefilet med surt, bagte kartofler og skysovs. Denne aften blev det desuden til dessert i form af en fødselsdagslagkage for Niels, der fyldte år om torsdagen. På hele turen var der en god og hyggelig stemning og med plads til lattermusklerne. Aftenerne blev ikke lange og kun en enkelt af dagene strakte uret sig til midnat. Der blev fisket igennem og det sammen med den friske luft, gjorde sit til, at det kunne mærkes, når man havde nydt aftensmaden og ikke mindst rødvinen.

Tak for godt selskab. Vi glæder os til næste år.!

Susanne Worm

  3 Responses to “Sydfynsturen uge 15”

  1. Vi er klar til næste år igen! 😉

  2. Ja, det var en dejlig tur 🙂

  3. Tak for en dejlig tur

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.