Fangstrapporter

Denne side vil indeholde fangstrapporter, med beskrivelse af fiskeoplevelsen, art, størrelse, vægt, agn og evt. billede. Fangststeder i Limfjorden benævnes Max.  Nord Thy, Syd Thy, Nord Mors, Syd Mors, Nord Salling og Syd Salling -- alle områder med A26 som skille linie Se her>> Steder udenfor disse områder kan stedbenævnes. Fangstrapporter inkl.. minimum en lille beskrivelse + evt. fotos af oplevelsen kan mailes til følgende adresse: webmaster@morslf.dk -
Evt. videoklip sendes via http://www.myupload.dk En vejledning kan læses her:                   Hent det her >>   Knæk & Bræk  MLF

Videoklipvejledning -
 kræver Acrobat Reader
installeret.

Dato: 23.nov. Art: flere
      havørreder
Cm: max. 45 cm. Vægt:  ? Agn: flue-Pink
       Princess
Område: sydmors(flere
              steder)
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Frosten har været på besøg og vandet er efterhånden blevet køligere. På turen for tre dage siden, målte jeg temperaturen til 6,3 grader. Det var et sted med fralandsvind og det skulle da også vise sig, at stedet holdt fisk. Solen skinnene til tider og det var ligefrem behagelig at fiske her. De ”gik” på utrolig lavt vand, selv om der ikke var byttedyr at se. Fire styks blev det til, en del følgere og enkelte, der blot nappede. Forinden havde jeg forladt et sted, med lidt mere modvind og der havde jeg godt nok set en enkelt blank havørred springe, men mærkede intet.
I dag havde vi en kun kort eftermiddagstur. Vandstanden har svinget en del den sidste uges tid og i dag var det til den lave side. Jeg fiskede ligesom sidst med en rejeimitation ”Pink Princess” i hot pink. Der var nu ikke meget liv, men efter at have opmuntret mig selv med at der da måtte være én fisk i al den vand, fik jeg alligevel et hug og fast fisk på fluen. YES.! En skøn fornemmelse! Det var, som de andre i ugens løb, en farvet fisk og kom selvfølgelig retur igen. Det er jo kun de sølvblanke havørreder med løse skæl, der må tages med hjem indtil fredningen på farvede fisk ophører til og med 15. januar. Hvad der så sker der efter, er jo op til den enkelte selv.
Største fisk var nok omkring de 45 cm, så det var ikke kæmper. Men nu er der kun en måneds tid til juleaften og man kan jo altid gå og drømme om en uventet julegave i form af noget flot ”sølvtøj” ved fjorden.
Knæk og bræk
Susanne Worm
(Klik på billedet for stort billede)
Dato: 15. nov.
  2013  formiddag
Art: 5 stlk.
      havørreder
Cm: 41-44 cm+ flere undermålere Vægt:  ? Agn: Salty Område: sydthy
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Det blev en travl formiddag ved vandet - i løbet af et par timer: 3 farvede og 2 blanke lidt over målet +6 undermålere. Den største blanke er lige blevet skyllet ned med et glas hvidvin U H M
Hilsen Kaj Ove
Dato: 8. oktober
         2013  kl. 11
Art: havørred Cm: 56,5 Vægt:  2,300 kg Agn: Salty P&P
       18 gram
Område: sydthy
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Besluttede mig for at tage et lille smut til fjorden i formiddags. Havde en god fisk på wobleren med cirkel-enkeltkrog, men den røg af igen, ligesom jeg oplevede det nogle gange til Ørreddagene. Herefter satte jeg den originale trekrog på, som der oprindeligt sad på wobleren. Resultatet kom kort tid efter i form af denne hunørred på 56,5 cm og 2,3kg. Den fightede godt, men denne gang var det lystfiskeren, der for en gang sin skyld var den heldige.

Vh.

Svend Erik Larsen
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 7 oktober
            2013
Art: havørred Cm: 46 Vægt:  ? Agn: Wobler Område: ?
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Så kom der vand i fjorden igen J Havde 6-7 fisk der fulgte bagefter wobleren, men de fik ikke ordentlig fat i krogen ( det må være manglende træning fra han der holdte fiskestangen.. ). Alle fiskene jeg så, var over målet

VH Ole Sørensen

(Klik på billedet for stort billede)
Dato: 7. sep.
        2013
Art: Multe og
      havørred
Cm: 48 & 50 Vægt:  1,650 &
           1,250 kg.
Agn: Flue Område: Mors
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Limfjorden v/ Mors
Sidste uge bød på fisketure til flere forskellige pladser og der var havørreder i alle tilfælde. Sammenlagt fik vi omkring et par håndfulde. Alle på flue og det var reje- og fiskeimitationer.
Sidste tur var lørdag d. 7 sep. sidst på eftermiddagen. Hans Jørgen startede med en okay fisk på 50 cm på ”Perfect Shrimp” i Kern Leo Lunds version. Fisken vejede 1250g og havde absolut intet spist. Kort efter fik han endnu en, dog lidt mindre, der fik friheden igen.
Snart var det min tur. Først et nap og i kastet efter fast fisk. Det var en undermåler, der straks fik friheden igen. Det var alligevel dejligt at få fisk.!
Imens jeg stod og glædede mig over den nylige fangst, så jeg uro i overfladen. En uro der kom tættere og tættere på. Med det samme var jeg klar over, at det var multer.! Heldigvis havde jeg fiskevesten fyldt med fluer og de grønne var der stadig. Havde tidligere stået i lignende situation med hurtigt skift fra havørred til multeflue. Jeg mærkede en vis spænding i fingrene, da jeg klippede linen og satte den nye flue på.
En af dem sprang halvt op i overfladen og nærmest væltede om på siden. Jeg kastede hurtigt og spændt mod fisken. Der var mere end én og i kastet efter fik jeg placeret fluen ganske tæt på fisken, der netop kom i retning mod mig. De var forholdsvis tæt på land. Inden jeg nåede at tænke mere, kom det drømmeagtige hug og i sekundet efter tog den øjeblikkelig den løsline, jeg havde i linekurven og trak yderligere af hjulet.!
Denne multe skulle vise sig, at være lidt mindre end den jeg fangede sidst i juli. Men ikke mindre i forhold til vildskab og styrke.! Den var kanonstærk og trak indtil flere gange line af hjulet. Hver gang fisken kom på lavere vand og jeg troede, at nu var den moden til landing, tog den kursen udad igen.! Min SAGE XI3 klasse 6 var virkelig på arbejde og lignede en spændt flitsbue klar til skud. Endelig mistede den kræfter og med et kontrolleret pres fik jeg multen kanet op i vandkanten. Hvilken flot tyksak af en fisk.! Det ufattelige var sket. Én multe mere på flue i sæsonen. Sandsynligvis også en af de sidste i år, da vi syntes de er blevet i mindre og færre flokke. Hans Jørgen gik længere væk og fiskede, men da han så, at det så ”seriøst” ud kom han spænende.
Jeg kunne ikke fiske mere. Nød situationen og den flotte multe der lå foran mine vadestøvler. Hans Jørgen fiskede videre en halv times tid uden at mærke mere. Multen blev målt til 48cm og vejede 1650g. Igen var det ”Den grønne hævner” size 10, der slog til. Se mere på www.rygfinner.dk

Knæk og bræk

Susanne Worm

(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 27. juli
         2013
Art: Multe Cm: 54 Vægt:  2,5 kg Agn: Flue Område: Mors
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Limfjorden 27. juli 2013
Efter en lidt tam morgen ved Vesterhavet, hvor kun hornfiskene i rigelige mængder ville bide, blev vi under eftermiddagskaffen enige om at tage på et ”multe kig” her i fjorden. Vejret var som de sidste dage sommerligt med høj sol og svag vind. Perfekt multe vejr.!
Vi havde kun spejdet få sekunder ud over vandet, før end de første multer viste sig i overfladen. Jeg måtte hjem og hente min fluestang, mens Hans Jørgens allerede var i bilen fra i morges.
Der var mange multer og det blev efterhånden til mange kast uden resultat. Ville på land og have en tår sodavand og friske ganen med, men netop i det samme kom en lille flok multer langs grødekanten tæt på land. Kunne da også lige ”smide” et kast.! Uden egentlig at forvente noget.! Netop da skete det.! Multen huggede fluen og trak al løslinen med ud. Ufattelige kræfter lå bag.! Den hårdeste fight jeg endnu har oplevet.! Det blev dog mig, der trak det længste strå og kunne kane den flotte multe på land. Solid muskelbundt på hele 2,5 kilo og 54 cm.! Huggede på en grøn marabouflue a la ”Den grønne hævner” i size 10. Multen havde kun en grønlig slimagtig og moslignende masse i maven. Hans Jørgen havde en enkelt følger i de par timer vi fiskede. Se mere på www.rygfinner.dk
Sommerhilsen Susanne & Hans Jørgen
 
   
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 21. juli
         2013
Art: Skaller Cm: ? Vægt: ? kg Agn: mede Område: Sydmors
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Skallefiskeri i Dragstrup å.

Havde aftalt lidt geddefiskeri med en makker i Thy. Hvor jeg trak det korteste strå og måtte stå for skallerne. Dragstrup å fra broen er et spot, hvor jeg som knægt har fanget ufattelig mange skaller, og ofte har åen været fuldstændig tæt af skaller, så det var oplagt! Da jeg kom til broen fik jeg hurtigt rigget til med kasteprop og en guldfarvet krog - så skulle der høvles skaller ind! Gik over til broen og skulede lidt ned i vandet - 1 skalle så jeg :S. Nå, jeg tog nogle kast, men mærkede intet. 15'ende skulle selvfølgelig ligges ind under et træ i skyggen - her måtte der stå et par skaller tæt på brinken. Afsted med proppen og direkte op i træet - ØV :@! Jeg fik klippet linen og måtte efterlade hele herligheden i trækronen. Det blev jeg hurtigt træt af og kørte ned til pumpehuset - bare der nu var skaller der, tænkte jeg. Jeg havde heldigvis smurt et par tunsandwich, som jeg kunne bruge til at forfodre. Det viste sig at være en god idé og det strømmede til med, som altid, hugvillige skaller. 10-20 skaller kom hurtig på land, men pludselig skete der noget uventet! En fin havørred på omkring 50 cm kom ude fra poolen og ind under broen for at se hvad der dog gik for sig, og måske også for at se hvad der duftede så dejligt. 3 gange kom den ind og vende og ud igen! Super fedt syn, som jeg bestemt ikke havde ventet.

Geddefiskeriet gik imidlertid knap så godt som skalle fiskeriet. Omkring lukketid fik jeg dog en 100+ på blinket, som efter 2-3 minutter afkrogede sig selv 2 meter fra stangspidsen. Men skallerne var ikke til megen hjælp den dag.

Kristian S. Thorsen
 
Dato: 26. maj
         2013
Art: havørred + hornfisk Cm: ? Vægt: ? kg Agn: flue-rød
          chenille flue
Område: ?
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Hornfisk blev til havørred!
 
Solen skinnede dejligt denne søndag formiddag. Vi havde fået vores ”skønhedssøvn” og morgen fiskeriet efter havørrederne var for længst forbi. Det gjorde nu heller ikke så meget, for jeg havde bare lyst til, at fiske efter hornfisk.
Derfor var vi heller ikke ved vandet før omkring middagstid. Det var lavvandet og vinden var let og perfekt til fluestangen. Vi kunne med lethed nå ud til de mørke områder med ålegræs og i det hele taget vade et godt stykke af.
Allerede i de første kast var der interesse for den lille røde chenille flue. Desværre kunne jeg ikke rigtig få hornfiskene til at ”sidde der”. Hans Jørgen der i mod krogede den ene efter den anden. Min flue måtte alligevel være for stor.
Til alt held havde Hans Jørgen flere af de små fluer og opmuntrede mig tillige med, at han før havde fanget havørred på sådan en netop under fiskeri efter hornfisk. Jeg fik bundet fluen på og i første kast krogede jeg en af de langnæbbede.! Næste kast tog en pæn fisk fluen. ”Det er en go´ hornfisk…… den må være fejlkroget!...... det er en havørred.!!! Sådan lød de følgende ord. Minsandten om ikke det var en fin blank og tyk havørred på godt målet, der ikke kunne stå for fluen. Hvilken herlig overraskelse.!
Det var også den eneste havørred vi så på turen. Men hvor var det skønt, nu hvor man ikke havde forventet noget i den retning. Fluen var i øvrigt bundet på en size8 Mustad C47S D krog og ret kortskaftet. Perfekt til horn fisk – og havørred.!

Knæk og bræk

Susanne Worm
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 3. & 5.
         marts 2013
Art: havørreder
flere +1 hjemtaget
Cm: 49 Vægt: 1,3 kg Agn: flue- Pink STF reje og "Perfect Shrimp" i tan Område: ?
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Gang i foråret
Her i den første uge af marts oplevede vi en dejlig forårsagtig stemning. Den første lærke gennembrød vestenvinden og selv viberne meldte deres ankomst. Solen var også givtig og de dage vi fiskede med vinden i ryggen var virkelig en nydelse.
En dag observerede jeg fisk, der lige nøjagtig var aktive i overfladen. Et skønt syn! En af de mest spændende følelser man kan få på en fisketur. For ikke at tale om den følelse man får, når man begynder at fiske til dem! Der var respons allerede i første kast. Flere gange fulgte fiskene fluen i overfladen. Spændende visuelt fiskeri, når det er bedst! Det blev vel til godt en håndfuld fisk til hver af os - Hans Jørgen og undertegnede. Alle fine blanke fisk lige over og under målet. Alle genudsat. De huggede på ”Perfect Shrimp sand” og en pink rejeflue.
Nogle dage efter fiskede jeg en anden plads. Lige så dejligt vejr. Her kom hugget pludselig og uden forvarsel i form af sete fisk. En pæn fisk på 49cm og 1,3kg kom med hjem til ovnen. Den huggede også på ”Perfect Shrimp”. I øvrigt havde den et bredt udvalg af fødeemner i maven. Der var en overvægt af tanglopper, men også kutling, hundestejle og resterne af en tobis kunne spores. Fisken var da også fantastisk flot rød i kødet!
Der var flere lystfiskere ude i dagene og flere af dem fik fisk på krogen. Håber det tegner godt for den kommende sæson.
Knæk og bræk
Susanne Worm
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 30. dec.
        2012
Art: havørred Cm: ? Vægt: ? Agn: flue - ”Sparegrisen” Område: Sydmors
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Nytårsfisk

På årets næstsidste dag indbød vejret igen til en fisketur ved fjorden. Der var lovet en del blæst og regn, så vi startede forholdsvis tidlig.
Med helt op til syv og otte grader de sidste dage, var det en fornøjelse at komme ud. Vandet så også indbydende ud, selv om der kom en del drivende ålegræs. Det var fint og klart og over den normale vandstand. Det måtte bare holde fisk!
På afstand så jeg pludselig Hans Jørgen stå med spændt fluestang og lidt efter bukkede han sig ned. Så var jeg nok klar over, hvad det betød…
Der skulle nu heller ikke gå så længe, inden det var min tur. Et kast langs med land resulterede i en dejlig modstand. Det var en pæn tung halv meters fisk, der havde hugget på min ”Pink Princess”. Godt nok var den farvet, ikke sort som nogle kan være, men smuk gylden og kobberfarvet på samme tid. Ikke en, der havde været i åen endnu, men sikkert snart på vej.
Havde et hug mere inden vi blev nød til at opgive fiskeriet på grund af den tiltagende vind, der medførte en del drivende ålegræs.
Faktisk fangede Hans Jørgen hele 69 fisk på turen! Det viste sig, da vi kom hjem og fik renset fisken. Maven indeholdt nemlig hele 68 hundestejler, en tangloppe og en sandorm! Havørreden var desuden befængt med havlus. Den huggede på Pattegrisens modstykke, nemlig Hans Jørgens ”Sparegrisen”. Det vil sige, den er billig at lave

Godt Nytår!
Susanne Worm & Hans Jørgen Nørgaard
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
 
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)  
Dato: 29. nov.
         2012
Art: 10
      havørreder
Cm: op til ca.
       45 cm
Vægt: ? Agn: flue - "Pink Princess" Område: Sydmors
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Vinden var perfekt til stedet med fluestangen i dag. Selv om det var noget under normal vandstand, troede jeg på fisk! Efter et stykke tids fiskeri var jeg lige ved at tro, at jeg var blevet en ”tøsedreng”, meeeen det var jo trods alt næstsidste dag i november og kulden var da godt på vej. Og ikke mindst den våde line gennem fingrene gjorde sit til det og bed noget ind imellem.

Trods den lave vandstand fiskede jeg stort set langs med stranden det meste af tiden. Første pulsstigning kom med en fisk, der fulgte fluen fra den landede og næsten hele vejen ind. Jeg kunne følge den accelererende bølge bag fluen, der desværre drejede af uden kontakt. Næste kast fulgte den igen dog knap så længe som sidst! Jamen så var der jo også fisk!

Der skulle ikke gå længe, før den sad der rigtig! En fin havørred. Under målet og næsten blank. Så tæt på land og de næste skulle vise sig at være endnu tættere på! Jeg var godt kendt med stedet og vidste, at selv om det var tæt på land, kunne stedet sagtens holde på fisk, for der var gode huller ved nogle af stenene i vandkanten. Således gav dette ”hul” hele tre fisk. Den ene var ret farvet og omkring de 45cm. Farvede fisk kunne godt være noget ”træge i det”, men denne gav en fin fight i disciplinen spring over vand!

Madpakken skulle også nydes. Det var nu koldt, at sidde på tangen og fingrene var våde. Så var det igen at tanken omkring ordet ”tøsedreng” dukkede op. Nej det kunne ikke passe! Jeg rejste mig, sundede mig og tog igen fluestangen i hånden. Ja, sneg mig nærmest ud i vandet for ikke at skræmme eventuelle fisk. For at kunne komme til at fiske langs med land.

Rykkede en del line af hjulet og kastet blev så langt, at alt i linekurven røg ud. Det vil sige at linen var helt strakt og jeg nåede end ikke at tage det første træk, før det skete! Denne fisk var ikke i tvivl om hvor vidt, den ville have fluen eller ej! Forbløffet fik jeg hurtigt kontrol over situationen og bagefter var jeg benovet over at få lov til at være der og opleve det! Fantastisk! Det blev til flere fisk samme sted. Igen med den velkendte bølge bag fluen, hvor man hele tiden ventede på hugget og en følelse svær at beskrive. Visuel spænding af højeste karat!

Afsluttede med endnu en fisk i lavt blankt vand. Da linen landede afsløredes det, at den ikke var alene. Flere fisk hvirvlede rundt til begge sider. Endnu en farvet fisk midt i fyrrene havde hugget på min ”Pink Princess”.

En vidunderlig dag sluttede med denne fisk, der selvfølgelig, som alle de andre forhåbentlig svømmer endnu! På intet tidspunkt så jeg liv i form af frie springende fisk. Der var stadig småkravl i form af tanglopper helt inde i det lave vand. De medsendte foto viser fisk fra sidste og forrige tur. Endelig et stemningsbillede igen fra en tidligere tur i november.

Fiske hilsen
Susanne Worm
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 9. nov.
         2012
Art: 4 søørreder Cm: 70 cm Vægt: 4,2 kg Agn: blink Område: Midtjylland
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Her er så endnu en fangst rapport fra den 10 fods fiskemaskine...
Denne dejlige efterårs dag havde vi besluttet at prøve efter de berygtede sø ørreder i den dejlige midtjyske sø efter flere fantastiske ture efter sandarter.
De første mange timer fik vi kun en enkelt, der var lidt over målet. Det var på denne tur mig, der skulle fighte den første fisk og derefter min makkers tur.
Der skulle gå hele 5 timer før den næste huggede. Men den var til gengæld værd og vente på. Den fulgte roligt med ind, indtil den var 3 meter fra båden. Så tog den for alvor fat, og fighten kunne begynde.
Min fiskemakker kunne efter ca. 10 min og en virkelig fed fight lande en flot blank sø ørred på hele 4,2 kg og 70 cm lang.

Knæk og bræk til jer andre derude
Martin Kjær Andersen
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 30. okt.
         2012
Art: 1 sandart
       2 gedder
Cm: 76 cm
106 cm (største)
Vægt: 3,8 kg.
          11 kg
Agn: wobler Område: Midtjylland
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Endnu en lækker dag på vandet gav store efterårs fisk.
Jeg havde lånt denne super dejlige fiskemaskine,og så skulle endnu en jysk sø fiskes igennem.
Takker til Laust som er den rare mand, som lånte
hans båd ud. Dette gav 2 flotte fisk. En gedde på knap 11 kilo, og denne sandart på 3,8 kilo. Begge fisk gav en  god fight af sig, og man kan virkelig mærke vandet
er blevet køligere og fiskene mere livlige i fighten.

Knæk og bræk til jer andre derude.
Martin Kjær Andersen
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: Sep. - Okt.
         2012
Art: Havørreder Cm: se tekst Vægt: se tekst Agn: Djurswobleren Område: Sydmors
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Her var lige fotos fra tre halvmeters fisk, taget lige op til og lige efter Ørreddagene her sidst i september.

Den blanke kom med hjem og var 50 cm og med en vægt på 1,4 kg. Dejlig blank og stærk fisk, der gav en god fight. Var kun lige kommet til pladsen, da jeg så en mindre fisk springe fri af vandet. Første kast til den med wobleren resulterede i hug! Skønt! Men ak og ve den røg af igen. Havde prøvet det nogle gange på det seneste, altså at den røg af.. derfor var jeg en anelse nervøs, da endnu et hug kom allerede i næste kast! Blev hurtigt klar over, at det var en større fisk end den sidste. Den tog en del udløb og især, da den mærkede det lavere vand under bugen. Omsider fik jeg den kanet op på stranden og kunne konstatere, at tre-krogen sad rigtig godt. Yes! Skøn fornemmelse og følte at ”forbandelsen” var brudt 

De to farvede fisk fik friheden igen og følelsen af at se dem svømme tilbage, var nu også ret go´! Begge anslåede til omkring en halv meter. Fiskene huggede på Djurswobleren 18 gram.

Fiskehilsen fra Susanne


 
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
 
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)  
Dato: 1. okt. 12 Art: 2 Havørreder Cm: + 47cm Vægt: ? Agn: Pink n' Pearl Område: Sydthy
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Ikke alle fjordens fisk blev fanget på ørreddagene.!!!

En lille tur sidst på eftermiddagen mandag gav to pæne fisk. En blank fisk og en farvet han, begge lige på den anden side af de 47 cm. Fanget på pink & pearl. Trekrogen var som under søndagens fiskeri udskiftet med en enkeltkrog. Så er der da kun ålegræs med ind hver tredje gang. Begge fisk havde rigtig mæsket sig i rejer.

Dejligt at der igen er ved at være fisk i fjorden!!

Med venlig hilsen

Niels Jørn Kristensen
(Klik på billedet for stort billede)
Dato: 15. sep.
         2012
Art: 3 sandarter, 5 gedder og 1 abore Cm: Se tekst Vægt: Se tekst Agn: wobler Område: Midtjylland
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Trolling tur i jolle på en midtjydsk sø, gav fine fisk af sig....
Vi fangede 5 gedder, hvor den største var på 7 kg. Flot fisk,
som efter en god fight igen fik sin frihed. Vi fik også 3 sandarter, hvor den
største var på 75 cm og 3,5 kilo. Samt en abore på 648 gram og 38 cm.

Knæk og bræk til jer andre derude
Martin Kjær Andersen
(Klik på billedet for stort billede)
Dato: 8. sep.
         2012
Art: Havørred Cm: 62 Vægt: 3 kg Agn: Flue Område: Limfjorden
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Hej,
Har ikke fisket i ca. 1 år.
Min søn Anders og jeg besluttede, at nu skulle det være, vi ville ud at fiske.
Det var mange år siden, at vi havde fisket sammen. Sidste gang var vist, da han var 12
år( nu 28 ). Så far ville vise ham, hvor fiskene var i Limfjorden.
At det ville ende med så stor fiskelykke var jeg ikke klar over.
Den herlige dag startede kl.0800 - stå tidligt op, er ikke lige os. Fiskene må
vente, til vi er klar.
Efter vi var kommet til pladsen, viste det sig at det nærmest var umuligt at fiske med
fluestang, men prøves det skulle det. Efter nogle fortvivlede kast fandt jeg en måde at
få fluen i vandet, og efter ca. 10 min. fiskeri huggede den på.
Vi mistede iøvrigt en fisk til på bombadaflåd.
Så moralen er: Tag jeres børn med ud at fiske, så kan der ske mirakler.
Thyge Larsen.
(Klik på billedet for stort billede)
Dato: sommer
         2012
Art: Havbars,multe
      og  havørred
Cm: se tekst Vægt: se tekst Agn: ? Område: Vestkysten
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Den 24. maj tog jeg en tur til Hanstholm på jagt efter multer. Efter flere timers fiskeri lykkedes det endelig at få en multe på krogen. Det var en fin fisk på 1650gr. og derudover tabte jeg en på ca. samme størrelse.
På en tur til Vesterhavet meget tidligt om morgenen den 20 juni fangede jeg min første havbars - den var 55 cm og vejede 2 kg. På denne tur kunne jeg have fanget endnu en havbars, men på grund af en bøjet krog tabte jeg den, så jeg måtte ud og købe stærkere kroge. Jeg havde nu fået blod på tanden, så næste dag skulle det prøves igen, og også denne gang lykkedes det - det blev en havbars på 2,5 kg. og 59 cm. lang.
Den 2. august gik turen atter til Vesterhavet, hvor jeg denne gang fik en havørred på krogen. Den vejede 1350 gr. og målte 48 cm.

Med venlig hilsen
Ole Nedergaard
 
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 8. juli 2012 Art: multe Cm: 47 Vægt: 1,3 kg Agn:Den grønne
      hævner str. 10
Område: Mors
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Solen skinnede fra en skyfri himmel og vind var der stort set intet af. Fra stuen kunne vi se, at fjorden lå blank. Egentlig havde vi regnet med, at skulle lave det sidste af terrassen færdig, så vi kunne nyde eftermiddagskaffen med den flotte udsigt her. Men så fik Hans Jørgen den (geniale og gode) ide, at vi liiiige kunne køre en (lille) tur til vandet og se om vi kunne spotte nogle multer.

Det var vores første multe spotte tur i år og med de perfekte forhold, var det spændende at iagttage vandet med den spejlblanke overflade. Efter ganske få minutter havde vi allerede set den første multe og inden der var gået ti, havde vi set utallige.

Heldigvis havde vi det meste af vores fluegrej i bilen fra aftenen før. Det eneste der manglede, var wadersene, men da vandet var dejlig lunt og solen bagte ned, var det intet problem at fiske i shorts og de velkendte plastic træsko.!

Vi delte os, da der var multer til begge sider. Nu havde jeg ingen grønne fluer med, men heldigvis havde Hans Jørgen en ekstra ”Grøn Hævner” i æsken. Det var lidt svært at udvælge en multe og kaste til, men så et par, der kom skråt imod mig. Kunne som sådan ikke se fiskene, men trykbølgerne de lavede i overfladen. Måske fordi jeg stod lidt ude i vandet. Tror faktisk kun, det var det tredje kast. Jeg fik fluen ud i retning næsten lige foran fisken og trak forholdsvis hurtigt ind. Efter ganske få træk i linen skete det ”ubegribelige” og drømmeagtige.! JA.! Fisken huggede og jeg råbte til Hans Jørgen. Må da sige, at både mine arme og ben hurtigt blev ”gummi agtige”. Selvfølgelig en blanding af spænding og nervøsitet. Ville frygtelig gerne have fisken på land. Også for at se hvordan fluen sad.

Fisken gav en virkelig fantastisk fight, trods sin beskedne størrelse. Det var ren energi udbrud fra begyndelsen til enden. Fighten foregik det meste af tiden på bare 30 – 40 cm vand og på et sted med mindre buske af sargasso tang, kunne det nemt udvikle sig kritisk. Med et behersket pres fik jeg dog endelig fisken til at ”strande” i vandkanten. Hvilken oplevelse.! Efter at have fisket bevidst efter multer de sidste to år, var drømmen gået i opfyldelse.! Ikke at jeg ikke har fanget multer før – på brød og endda større, men at få en på flue og #6 stang, kan ikke sammenlignes.!

Det der bare skulle have været en ”lille” tur, endte med at vare 4 timer.! Selv om der var mange multer, mærkede vi ikke til mere. Efter et stykke tid trak de lidt ud, blot for at komme tilbage da der havde været lidt ro. Syntes ikke, de som sådan var sky. De trak lidt rundt, når vi fiskede til dem, men de var forholdsvis stationære.

Som sagt første multe på flue! Muskelbundt på 47cm og 1,3 kg. Fluen var den ”Grønne Hævner” og den sad godt i overmunden. Det eneste den havde i maven, var en grøn slimagtig masse. En meget speciel fisk med plastic agtige skæl så store som plekter til guitarer…

Hvor træls at DMI lover blæst og regn det meste af den kommende uge.

Sommer hilsen

Susanne Worm
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 20. juni
         2012
Art: havørred Cm: 81 Vægt: 7,2 kg Agn: flue Område: Jysk å
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Så er sommerens å-fiskeri skudt i gang, og på 3. tur var der gevinst. Startede fiskeriet kl. 22, og bevægede mig stille og rolig ned ad åen. Da jeg var kommet igennem et par sving, ville jeg lige tage de sidste 20 meter med, inden hjemturen. Pludselig var der en fisk der slog et slag med halen i overfladen, og jeg havde lige fisket over den. Jeg gik 3 skridt baglæns, og lagde fluen perfekt til den. Der kom bevægelse i vandet, og fisken fulgte efter fluen hele vejen over åen, og da farten gik lidt af fluen, lavede jeg et træk i linen, stoppede, og BANG, der var fast fisk. Der var ingen tvivl om, at fisken havde fortrudt sit foretagende, og havde bestemt sig at svømme tilbage til havet igen, men efter 10 min gav den op, og kom ind til mig, og jeg kunne stille og roligt gaffe fisken. Tilbage ved bilen blev fisken målt til 81 cm, og bismeren gik i vatter ved 7,2 kg.

Ole
(Klik på billedet for stort billede)
Dato: 15. juni
        2012
Art: 20 fladfisk +
      diverse
Cm: fra m.mål
   op til 41cm
Vægt: ? Agn: Sandorm Område: Hanstholm
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Beretning om så mange fladfisk som i gamle dage(nu var det jo ikke 1. april) - det måtte prøves. Fik fat i en makker og så afsted til havet, købte 2 pakker sandorm hver på vej derop Jeg havde 2 stænger med ,men der var bid hele tiden ,så der var rigeligt at se til med en .Den første pakke sandorm var hurtig væk. Det viste sig så, at kun ganske små stykker var nok. Jeg ved ikke, om jeg havde ramt en lille oase derude i havnen. Makkeren tog ikke helt så mange. Jeg så ikke andre, der tog noget særligt.
Resultat: 20 gode flade med hjem + endnu flere udsat sammen med en torsk og en rød knurhane begge ca. 30 cm.

Hilsen Kaj Ove

 
(Klik på billedet for stort billede)
Dato: 4. juni 2012 Art: Havørred Cm: 63,5 Vægt: 3 kg. Agn: ? Område: Bromølle Å
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Så er der havørreder i Bromølle å. Efter 2 nul ture var der endelig bud. 63,5 cm. og 3 kg rent.
Niels

 

 
(Klik på billedet for stort billede)  
Dato: 26. maj
         2012
Art: 18 fladfisk + 1
      torsk
Cm: fra m.mål op til 35 cm. Torsk ca.50cm Vægt: ? Agn: Sandorm og
       sild
Område: Hanstholm
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Endelig sol, varme og ikke mindst - næsten ingen vind. Dette gode vejr lokkede os til at køre en aftentur til havet. En tur der først gik til Klitmøller, hvor vi så enkelte surfere på de svage dønninger. Dernæst fortsatte vi til Hanstholm og ud til Nordre mole, hvor der var gang i fiskestængerne. Til vores store overraskelse blev der fanget en del fladfisk af arterne rødspætte, skrubbe og ising. En af de lokale lystfiskere kunne berette om fine fangster af ovennævnte, hvor af mange holdt målet og over.

Inden vi var hjemme, lovede vi os selv, at turen dagen efter skulle gå til Hanstholm.! Op ad formiddagen næste dag var vi i gang med at pumpe sandorm til dagens fisketur. De var dog lidt svære at finde, men der blev dog til nogle pakker. Frossen sild var også medbragt som supplement.

Midt på eftermiddagen riggede vi stængerne til på molen. Forventningerne var store og vejret var også med os. Allerede efter første kast var der noget, der pillede ved agnen. Yep! De første fladfisk var på krogen. Faktisk var der mere eller mindre gang i den hele tiden, mens vi var der. Aldrig har vi oplevet sådan et fint fiskeri efter de flade ved molen her. Selv den medbragte sild huggede fladfiskene på, så det var da et godt supplement. Ind imellem var der en overvægt af større fisk på krogen med sild. Da vi drog hjemad, havde vi fanget 18 flade fra målet og op til omkring 35 cm. Det var både rødspætter, ising og sågar skrubberne var der ved at være godt med kød på. Da solen var gået ned, kom der minsandten også en fin torsk på krogen. Der var mere magt i den, men op kom den da. Knap 50 cm og en solid og fast stegetorsk, kom med hjem til panden. Alt i alt en rigtig dejlig dag ved molen. Dem kan vi godt bruge flere af.!

PS; Som det ses på billedet, var torsken også ude efter de flade – den kendte bare ikke mindstemålet…..

Fiskehilsen

Susanne & Hans Jørgen
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 18. maj
         2012
Art: Havørred Cm: 62 Vægt: 2,7 kg Agn: blink Område: Nordthy
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Fredag aften var der blevet vejr til en lille aftentur til Thy. Lars var en tur på besøg heroppe, så jeg selv og formanden ville da gerne med et smut til vandet. Valget faldt på Thy, da der er blevet taget godt med fisk derovre på det sidste.
Vi havde ikke fisket ret længe, da Lars havde fast fisk på sin lille 6fods stang. Efter en super fin fight kunne han kane en super flot fisk op på stranden. Vægten viste 2,7kg og 62 cm, så Lars var en glad mand, som nok snart vender tilbage for at fiske lidt i Limfjorden. Det gir jo blod på tanden.
Knæk og bræk
Mark
 
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 9. maj
         2012
Art: Gedder + aborre Cm: 33-60-
      65-67-69
Vægt: ? Agn: ? Område: Sø i Thy
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Ole ringede og spurgte om jeg ville med til et af foreningens vande i Thy .Det ville jeg selvfølgelig, Vi begyndte kl. 19 ,de første 1½ time var der kun et par smånap, så fik
Ole en flot aborre på 33 cm. og en lille en mere ,så begyndte gedderne at røre på sig, Ole fik 3 stk ,jeg kun 1. men jeg kan så trøste mig med at jeg tog den største .
status: efter 70 år tog jeg min første gedde ,jeg håber ikke det bliver den sidste.
m.v.h Kaj Ove
 
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)

(Klik på billedet for stort billede)

 

(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 22. april
         2012
Art: Havørred Cm: 58 Vægt: 1,850 kg. Agn: wobler Område: Nordthy
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Søndag eftermiddag var der endelig tørvejr, og formanden og undertegnede smuttede en tur til Thy.
Vi fandt hurtig en plads, som jeg aldrig havde af fisket før, og allerede i de første kast havde Niels en følger, som dog ikke ville mere end det, men efter små 10 min. fik jeg et godt hug helt inde på lavt vand. Efter en kort fight kunne Niels nette fisken, som var en fin fisk på 58cm og 1,85 kg.
Det blev turens eneste fisk på land, men vi både så og mærkede flere fisk på de par timer, vi fiskede.
Knæk og bræk Mark

Tak til Niels for hjælpen med net og kamera
 
(Klik på billedet for stort billede)
Dato: 16. april
    kl. 07.45  2012
Art: Laks Cm: 100 Vægt: 8,9 kg. Agn: Spinner Område: Storå
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Hej alle, var stået tidlig op i dag, skulle til laksepremiere i Storåen. Allerede efter knap en halv time lykkedes det. Fighten varede ca. 20 min., de første 2 gange vil den ikke håndlandes, hvorefter gaffen kom i brug. Dejligt det endelig lykkedes.
Henrik Poulsen

Fandt lige dette galleri fra Holstebro-Struer dagblad med 3 stolte laksefangere:

http://dagbladet-holstebro-struer.dk/foto/galleri-saesonstart-ved-storaaen


Tillykke med den flotte fisk Henrik!
Mvh.
Michael

(Klik på billedet for stort billede)
Dato: 3. april
            2012
Art: Havørred Cm: 53 Vægt: 1,7 Agn: Flue - Coastal
       shrimp tan
Område: Sydmors
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Var ved vandet omkring klokken ni. Solen strålede fra en næsten skyfri himmel og allerede inden jeg begyndte at fiske, var det en god dag. På vej til pladsen standsede jeg nemlig og iagttog hele fem ”påske harer” i gang med at løbe efter hinanden. Det var skønt, at se så mange på én gang!

Vandtemperaturen denne morgen var helt nede på kun 3,8 grader. Der havde også været frost i nat. Heldigvis var vinden endnu ikke ret kraftig, så det føltes ikke så koldt.

Et par timer var efterhånden gået og jeg havde hverken set, mærket eller hørt tegn på fisk. Fluen var snart inde og kom netop hen mod et område med blæretang, da jeg mærkede noget, der mindede om nap. Havde knap nok nået, at tænke tanken om, at det nok kun var blæretang færdig, da fisken afslørede sig selv i overfladen med en hvirvel. Så blev tanken vendt til; Pokkers! Hurtigt lagde jeg fluen ud ved siden af, hvor fisken havde vist sig.

Heldigvis havde fisken ikke nået at hugge så hårdt første gang, at den fattede mistanke til den ”falske” reje. Den huggede prompte. Hugget var som sådan ikke særlig hårdt og måske var det endnu en målsfisk eller der omkring. Sådan føltes det i starten. Mærkværdigvis sprang den ikke over vandet som de mindre fisk ellers plejede at gøre og solen gjorde det svært for mig at se fisken i vandet på grund af refleksionen. Da jeg fik fisken længere mod land, begyndte den at gøre mere modstand og jeg fik endda en tanke om, at den måske var fejlkroget… Sikke mange tanker man kan nå at tænke i løbet at ganske kort tid. Nu var følelsen af en større havørred jo efterhånden også et langt stykke tilbage i erindringen. Samtidig ville jeg rulle løslinen op på hjulet igen, men der var blevet en knude på skydelinen, så den tanke opgav jeg hurtigt. I stedet lagde jeg ekstra pres på fisken og håbede bare, at fluen sad godt. Det gjorde den heldigvis og lige i mundvigen. Da den strandede fik den lige en hjælpende ”hånd” med foden og kom sikkert i land.

Nu afslørede forårs fisken sig som en smuk sølvblank overspringer. Fordelt på 53cm og 1,7kg. Den blev overlistet af min rejeimitation ”Coastal Shrimp Tan”. I mavsen havde fisken rester af en 19cm lang ålekvabbe lignende fisk, kutling, tanglopper og en snegl.

Tak til Mark for hjælp med foto!

PS; Det blev til to fisk mere efterfølgende. En tyksak på godt målet og en under.

Fiskehilsen

Susanne Worm
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
(Klik på billedet for stort billede) (Klik på billedet for stort billede)
Dato: 1. marts
   kl. 08.30   2012
Art: Havørred Cm: 43 Vægt:? Agn: Wobler Område: Sydmors
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Foråret begynder jo den 1/3 - så efter megen venten, af sted til fjorden, ud med snøren, halvvejs inde ,pokkers også - bundhug ,fisk havde jeg slet ikke ventet ,men det var altså fisk. Den kom ret hurtigt ind ,en rigtig lille god forårsbebuder. Det var i allerførste kast, og jeg så ikke mere.
Hilsen Kaj Ove

 
(Klik på billedet for stort billede)
Dato: 1. jan. 2012 Art: Havørred Cm: ? Vægt:? (genudsat) Agn: Pink
       Glimmerreje
Område: Sydmors
Beskrivelse og evt. fotos/ videoklip:
Hej,

Vi var en lille eftermiddagstur på den sydlige del, for at få lidt frisk nytårsluft. Vandstanden mere normal nu og med temperatur på 4,7 grader ret behagelig for årstiden. Luften var der i mod 7,3 grader. Dejligt for os lystfiskere.

Hans Jørgen startede med årets første havørred. Desværre hoppede den af før tiden. En fin sølvblank fisk omkring målet. Senere så jeg aktivitet i overfladen og kastede over området med en pink/rød glimmerreje. Det kunne fisken ikke stå for og huggede efter få tag i linen ganske tæt på land. Også en fin lille sølv skinnende havørred, der dog var under målet. Ikke den største - men til gengæld årets første! Lad os håbe, at det tegner godt for den nye sæsson.

Nytårshilsen

Susanne Worm
(Klik på billedet for stort billede)